Wat gebeurt er als de koelkastcompressor niet meer werkt?

Defecte compressor Als de koelkast niet werkt, is de compressor mogelijk defect. De compressor is een motor die het koelmiddel of koelmiddel comprimeert en het koelmiddel door de verdamper- en condensorspoelen circuleert. Problemen met uw compressor kunnen ertoe leiden dat de koelkast wordt uitgeschakeld. Er zijn verschillende factoren die ertoe leiden dat uw koelkastcompressor defect raakt.

Ze omvatten een hoogspanningspiek, vuile condensorspoelen, koelmiddelproblemen en algemene slijtage. Als de compressor in uw koelkast verslijt, zal deze waarschijnlijk vaker fietsen, of merkt u problemen zoals voedselbederf op. De meeste mensen weten hoe een functionele koelkast klinkt, er is een zwak zoemend geluid dat met tussenpozen komt en gaat. Uw koelkastcompressor is verantwoordelijk voor dat zoemende geluid.

Dus als het geluid voorgoed stopt, of als het geluid van zwak naar een constant of zeer hard zoemend geluid gaat dat niet wordt uitgeschakeld, kan dit een teken zijn dat de compressor kapot is of niet goed werkt. De compressor gaat kapot zonder dat koelkast- en vriescompartimenten de gewenste temperatuur bereiken. Als ik weet waardoor een koelkastcompressor defect raakt, kan ik mijn koelkast beschermen tegen de schade van het hele systeem. Het horen van uw compressor constant, luider of met een rammelende of slijpkwaliteit is een indicatie dat deze mechanisch vergrendeld kan zijn en moet worden vervangen.

Dat betekent dat de componenten van de compressor helemaal niet kunnen bewegen en dat de koelkast geen koude lucht produceert. Als u vermoedt dat u een nieuwe compressor nodig heeft, is het misschien tijd om contact op te nemen met een koelkastreparatieprofessional voor hulp. Daarom besloot ik, voordat ik tot een conclusie kwam, om de functionaliteit van de compressor te achterhalen op verschillende manieren die hieronder worden beschreven. Als de compressor goed werkt maar de items in de koelkast niet kan koelen, bestaat de kans dat de condensator versleten is en problemen met de koelkastcompressor veroorzaakt.

Circulerend koelmiddel en een mogelijke overbelasting van de compressor zijn zeer riskant, daarom moet u een stap achteruit doen en een professional het voor u laten afhandelen. Ik heb de thermostaat voor zowel de vriezer als de koelkast verhoogd tot de max 9, maar beide koelen nu niet. Wanneer een element van dit systeem uitvalt of met een lager rendement werkt, werkt de compressor harder om het goed te maken, waardoor het sneller verslijt. Alleen een gekwalificeerde technicus kan de klus klaren, omdat het gaat om circulerend koelmiddel dat gevaarlijk voor u en slecht voor het milieu kan zijn als het lekt.

Toch kan een koelkastcompressor van hoge kwaliteit meestal vele jaren blijven werken voordat er problemen optreden. De koelkast houdt items koud zolang de compressor draait en de compressor goed werkt met de ondersteuning van de condensator. Relais is een overbelastingsbeveiliging die de wikkeling in het circuit start totdat de compressor op zijn rijsnelheid komt. De compressor is het belangrijkste onderdeel van een driecomponentensysteem inclusief de condensorspoelen en de ventilatoren, en deze werken allemaal samen om een afgesloten, geïsoleerde ruimte te koelen.