Kunnen koelkasten 30 jaar meegaan?

De typische levensverwachting van een koelkast is 10 tot 15 jaar, en de gemiddelde koelkast met een vriezer aan de onderkant of bovenkant kan betrouwbaar ongeveer 13 jaar draaien. De levensduur van de koelkast verschilt echter per model, dus vertrouw niet alleen op de leeftijd om te bepalen of u klaar bent voor een nieuwe. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen tot 25 jaar. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee.

Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Een typische koelkast heeft volgens Sears Home Services een levensduur van ongeveer 10 tot 13 jaar. Een Sub-Zero zou volgens Jeff Sweet, manager productmarketing voor Sub-Zero, Wolf en Cove, 20 jaar of meer moeten duren.

En blijkbaar was mijn koelkast van bijna middelbare leeftijd niet uniek. Een goede koelkast kan jaren meegaan, maar op een gegeven moment beginnen alle koelkasten kapot te gaan of belastend te worden. De beslissing om uw oude koelkast al dan niet te vervangen, berust op meerdere factoren, waaronder de mate van verval, de milieu-impact en uw eigen persoonlijke behoeften. De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan.

Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is naar buiten. Voer deze snelle, eenmaal per jaar huisonderhoudstaken uit en u kunt de levensduur van een koelkast zelfs verdrievoudigen. Sinds wisselstroom in de jaren '30 op grote schaal beschikbaar kwam, is de dampcompressiekoelkast behoorlijk veranderd.

Als uw koelkast voedsel al een tijdje goed bewaart en daar plotseling mee stopt, kan dit een teken zijn dat uw koelkast doodgaat. Tot kort na de Tweede Wereldoorlog hadden de meeste koelkasten hun condensors bovenop het bijenkorfontwerp en waren ze uitgerust met ventilatoren. Hoewel niet de meest voor de hand liggende tekenen dat een koelkast afsterft, is het om deze reden essentieel om uw spoelen te controleren. Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Cornell University hebben deze nieuwe eenheden gemiddeld minder energie nodig dan oudere modellen, wat betekent dat uw investering in een nieuwe koelkast elke maand kan worden gecompenseerd door lagere energierekeningen en de mogelijkheid om uw voedsel langer te bewaren dan voorheen.

Een andere zorg, behalve dat we de opwarming van de aarde hielpen en ondersteunden, was dat de koelkast ingebouwd is. Wanneer een of meer van hen niet meer werken, kan dit leiden tot condensvorming aan de buitenkant van de koelkast. Zonder enig onderhoud zal een nieuwe condensorkoelkast aan de onderkant probleemloos werken gedurende de garantieperiode van vijf jaar en zal dan waarschijnlijk in het zesde of zevende jaar verdwijnen. Maar hoe weet je of je koelkastproblemen kleine problemen zijn of tekenen van dreigende ondergang? Hieronder, we zullen enkele van de meest voorkomende tekenen schetsen dat een koelkast op zijn laatste poten staat, plus handige tips om te vertellen wanneer het tijd is om te vervangen vs.

Je kunt niet zomaar uit de koelkast schuiven, het gat meten en aannemen dat je in een nieuwe koelkast kunt glijden - vooral een die geen Sub-Zero is. Er is waarschijnlijk dure professionele aandacht nodig om deze problemen op te lossen en om de koelkast weer in gebruik te nemen. De motor in een koelkast gaat van tijd tot tijd draaien om de juiste temperatuur te handhaven. Niet alleen heeft hete lucht de neiging om rond de kast van de koelkast te stijgen en te stromen, waardoor de inhoud wordt verwarmd, maar de horizontale condensor is bijna volledig afhankelijk van de ventilator voor warmte-uitwisseling en zal waarschijnlijk ook stof verzamelen.