Kan een koelkast meer dan 20 jaar meegaan?

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan.

Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee.

Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Een typische koelkast heeft een levensduur van 10 tot 20 jaar. Hoe langer u uw koelkast heeft gehad, hoe hoger de potentiële reparatiekosten, zegt The Money Pit.

Als de koelkast minder dan acht jaar oud is, overweeg dan reparatie. Als de koelkast meer dan 15 jaar oud is, overweeg dan vervanging. Als de koelkast tussen de acht en 15 jaar oud is, moet u rekening houden met andere factoren, zoals het type koelkast en de milieuefficiëntie. De gemiddelde levensverwachting voor een goed onderhouden koelkast ligt tussen 14 en 17 jaar, afhankelijk van model en grootte.

Compacte koelkasten werken gemiddeld 14 jaar, terwijl een standaardkoelkast tot 17 jaar meegaat. De levensverwachting van uw koelkast wordt beïnvloed door hoe goed deze wordt verzorgd en de constructie ervan. Sommige modellen gaan mogelijk slechts ongeveer 10 jaar mee, terwijl andere maximaal 19 jaar meegaan. Hoewel de meeste bedrijven minstens een jaar garantie bieden, is het natuurlijk een gegeven dat uw nieuwe apparaat deze belofte enige tijd zal overleven.

Beroepsverenigingen en fabrikanten zelf zeggen allemaal dat een koelkast minstens 10 jaar meegaat. Voor keukens met kasten boven de koelkast, zorg ervoor dat u een opening tussen de kasten en de bovenkant van de koelkast laat om te helpen bij de luchtstroom. Hoewel er variaties zijn op garanties voor koelkasten, dekken de meeste garanties voor koelkasten alleen het eerste gebruiksjaar en dekken ze specifiek defecten in de materialen en kunnen onderdelen en arbeid omvatten. Dus als uw koelkast duidelijke tekenen van dreigende storing vertoont, is het belangrijk om na te denken over het vervangen ervan.

Het is altijd goed om te weten hoe lang koelkasten meegaan, dus als de jouwe ouder wordt, kun je een plan hebben wanneer het tijd is om iets te veranderen. Nieuwe opbergbakken en planken kunnen online worden gekocht (probeer eBay te zoeken (opent in een nieuw tabblad) met het serienummer van uw koelkast voor reserveonderdelen). Het niet toestaan van voldoende ventilatie aan de achterkant van de koelkast is een veelvoorkomend probleem waardoor de ventilator uitschakelt. Maar hoe weet je of je koelkastproblemen kleine problemen zijn of tekenen van dreigende ondergang? Hieronder schetsen we enkele van de meest voorkomende tekenen dat een koelkast op zijn laatste poten staat, plus handige tips om te vertellen wanneer het tijd is om te vervangen vs.

Elke keer dat u de deur opent, moet uw koelkast - zelfs de beste koelkast onder de toonbank - iets harder werken om weer op de juiste temperatuur te komen. Reinig de deurafdichtingen ook met een sopje om te voorkomen dat de pakkingen uitdrogen en barsten, en als uw koelkast een lekbak heeft, moet u deze minstens drie keer per jaar legen en reinigen. Als u merkt dat uw koelkastmotor plotseling constant draait of dat hij veel lawaai maakt, kunt u een professional bellen om de situatie te analyseren. Ze bevinden zich aan de onderkant of achterkant van de koelkast (bovenop voor ingebouwde), dus je moet het rooster eraf halen of de koelkast uit de kasten halen om bij ze te komen.

Het lijkt misschien alsof koelkasten voor onbepaalde tijd werken, maar hoewel de meeste een langere levensduur hebben dan andere apparaten, gaat uw koelkast niet eeuwig mee. .