Hoe lang gaan koelkasten meestal mee?

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert.

U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden. Hoe lang gaat een koelkast mee? Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S. Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar. De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar.

Hoe u de levensduur van uw koelkast kunt verlengen Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed. Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen. Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken. Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af.

Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort. Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen. Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt. Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten.

Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen. Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben. De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten. Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten.

Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen. Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk. Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt. Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten.

Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen. Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast. Controleer of de spoelen er zijn. Zo ja, maak ze schoon met de borstelbevestiging van je stofzuiger.

Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken. Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak. Als de jouwe heen en weer schommelt, sluit deze mogelijk niet goed, wat resulteert in een gespannen motor en waardoor condensatie kan binnendringen. Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit.

Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen. Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten. Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat.

Hoewel de meeste bedrijven minstens een jaar garantie bieden, is het natuurlijk een gegeven dat uw nieuwe apparaat deze belofte enige tijd zal overleven. Beroepsverenigingen en fabrikanten zelf zeggen allemaal dat een koelkast minstens 10 jaar meegaat. Een typische koelkast heeft een levensduur van 10 tot 20 jaar. Hoe langer u uw koelkast heeft gehad, hoe hoger de potentiële reparatiekosten, zegt The Money Pit.

Als de koelkast minder dan acht jaar oud is, overweeg dan reparatie. Als de koelkast meer dan 15 jaar oud is, overweeg dan vervanging. Als de koelkast tussen de acht en 15 jaar oud is, moet u rekening houden met andere factoren, zoals het type koelkast en de milieuefficiëntie. Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan.

Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. De rubberen isolatie rond de randen van het interieur van de koelkastdeur sluit koude lucht af en sluit warme lucht uit. Als u uiteindelijk niet kunt beslissen of u uw koelkast nog een paar jaar langer moet blijven repareren of een nieuwe moet kopen, raadpleeg dan een gerenommeerde en betrouwbare technicus.

Gelukkig biedt de gebruikershandleiding nuttige informatie om u te helpen begrijpen hoe uw specifieke koelkast werkt. Een slecht functionerend startrelais kan het vermogen van de compressor om koelmiddel in de spoelen te duwen in gevaar brengen en de koelkast koud te houden. Er is een bepaalde tijd dat voedsel veilig in de koelkast kan worden bewaard voordat de overheid je aanbeveelt het weg te gooien. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Hoewel er variaties zijn op garanties voor koelkasten, dekken de meeste garanties voor koelkasten alleen het eerste gebruiksjaar en dekken ze specifiek defecten in de materialen en kunnen onderdelen en arbeid omvatten. Omdat het moeilijk is om te weten of het model dat u koopt een goede koelkast is die foutvrij is, is het belangrijk om die garantie bij de hand te houden als er iets gebeurt. Dus als uw koelkast duidelijke tekenen van dreigende storing vertoont, is het belangrijk om na te denken over het vervangen ervan. Als uw koelkast naast elkaar ouder is dan vijf jaar en voortdurend moet worden gerepareerd, is het tijd om te overwegen een nieuwe te kopen.

Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Cornell University hebben deze nieuwe eenheden gemiddeld minder energie nodig dan oudere modellen, wat betekent dat uw investering in een nieuwe koelkast elke maand kan worden gecompenseerd door lagere energierekeningen en de mogelijkheid om uw voedsel langer dan voorheen te bewaren. Verschillende factoren kunnen de levensduur van uw koelkast beïnvloeden, waaronder de grootte, het merk, het type koelkast, plaatsing en onderhoud. Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. .