Hoe lang gaat de koelkast met dubbele deur mee?

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert.

U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden. Hoe lang gaat een koelkast mee? Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S. Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar. De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar.

Hoe u de levensduur van uw koelkast kunt verlengen Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed. Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen. Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken. Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af.

Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort. Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen. Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt. Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten.

Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen. Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben. De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten. Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten.

Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen. Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk. Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt. Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten.

Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen. Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast. Controleer of de spoelen er zijn. Zo ja, maak ze schoon met de borstelbevestiging van je stofzuiger.

Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken. Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak. Als de jouwe heen en weer schommelt, sluit deze mogelijk niet goed, wat resulteert in een gespannen motor en waardoor condensatie kan binnendringen. Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit.

Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen. Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten. Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat.

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Als je het naast elkaar leuk vindt, zal dit type koelkast je niet meer in de steek laten dan andere ijzige voedselhouders op de markt.

Met een geschatte levensduur van 8-12 jaar functioneren de meeste grote betrouwbare merken redelijk goed met regelmatig onderhoud. Mother Earth News beweert dat je de levensduur van je zij aan zij kunt verdrievoudigen door eenvoudige gewoonten zoals het regelmatig reinigen van de condensorspoel, waardoor warmte efficiënter wordt vrijgegeven en de mechanische onderdelen minder worden belast. Hoewel de meeste bedrijven minstens een jaar garantie bieden, is het natuurlijk een gegeven dat uw nieuwe apparaat deze belofte enige tijd zal overleven. Beroepsverenigingen en fabrikanten zelf zeggen allemaal dat een koelkast minstens 10 jaar meegaat.

Er gaat iets anders mis lang voordat de openslaande deuren problemen beginnen te krijgen. U hoeft geen zegels te vervangen met dat tijdsbestek. Als uw koelkast naast elkaar ouder is dan vijf jaar en voortdurend moet worden gerepareerd, is het tijd om te overwegen een nieuwe te kopen. Als uw koelkast deze temperaturen niet aankan, is het tijd om deze te vervangen, omdat de reparatiekosten van een warmtewisselaar of het vinden van de juiste onderdelen opwegen tegen het kopen van nieuwe.

Hetzelfde advies dat u geeft voor huishoudelijke koelkasten en diepvriezers, geldt ook voor commerciële koelkasten. Ik heb de afgelopen 20+ jaar drie Franse deurkoelkasten gehad en heb geen problemen gehad met de deuren. Een voortdurend gezoem of gezoem kan problematisch zijn als een van beide geluiden aanhoudt lang nadat u uw koelkast opnieuw hebt aangesloten of de deuren hebt geopend. Als u merkt dat uw koelkastmotor plotseling constant draait of dat hij veel lawaai maakt, kunt u een professional bellen om de situatie te analyseren.

De deur van de vriezer is moeilijk te openen en alle deuren vergen nogal wat moeite om ze te sluiten. Dus als uw koelkast duidelijke tekenen van dreigende storing vertoont, is het belangrijk om na te denken over het vervangen ervan. Een koelkast is een systeem van ongeveer vijf verschillende componenten, die allemaal samenwerken om de gewenste temperatuur in de koelcompartimenten te handhaven. Het is niet ongewoon om een warmere temperatuurverandering te voelen wanneer u uw hand achter in uw koelkast legt.

Het is HEEL gemakkelijk om een deur op een kier te laten staan en het alarm maakt nauwelijks een hoorbaar geluid, dus het is redelijk nutteloos als je de kamer hebt verlaten. Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Cornell University hebben deze nieuwe eenheden gemiddeld minder energie nodig dan oudere modellen, wat betekent dat uw investering in een nieuwe koelkast elke maand kan worden gecompenseerd door lagere energierekeningen en de mogelijkheid om uw voedsel langer dan voorheen te bewaren. Reinig de pakkingen met een vochtige spons of doek en droog overtollig water af; het heeft geen kans om te verdampen in de plooien van de pakkingen met de deur gesloten. Deze werken om de belasting van de warmtewisselaar te verminderen die uw koelkast koel houdt, wat betekent dat deze veel langer meegaat.

Bron: Ikitchen - Hoe lang gaat een koelkast mee ?