Hoe weet je of je koelkast doodgaat?

De meeste koelkasten stoten zacht gezoem uit, maar als uw apparaat onlangs hard begint te zoemen, heeft de motor mogelijk moeite om goed te werken. Probeer de koelkast los te koppelen en weer in het stopcontact te steken. Als het zoemen niet stopt, gaat je koelkast waarschijnlijk dood. Deze datum valt meestal rond de 10 jaar, maar kan zelfs oplopen tot 20 jaar.

Het probleem is echter; hoe ouder de koelkast is, hoe vaker hij gerepareerd moet worden, wat meer geld kost. Laat een professionele reparateur er dus eens naar kijken om te bepalen of het zinvol is om uw koelkast te repareren of te vervangen. Als je koelkast redelijk oud is (10+ jaar), dan moet je misschien een vervanging krijgen. Reparaties en vervanging van onderdelen kunnen goedkoper zijn, maar beoordeel de schade voordat u beslist tussen reparaties en een volledige vervanging.

Temperatuurschommelingen zorgen er niet alleen voor dat uw voedselvriezer brandt. Ze kunnen er ook voor zorgen dat bepaalde voedingsmiddelen sneller versheid verliezen. Anders kan te veel condensatie ook wijzen op temperatuurschommelingen. Als je meer condensatie in je koelkast ziet dan normaal, dan heb je waarschijnlijk een defecte koelkast.

Veel koelkastproblemen kunnen worden opgelost door in plaats daarvan een reparatiebedrijf voor apparaten in Portland te bellen. Dit geldt vooral als u een zij-aan-zij koelkast heeft die minder dan 5 jaar oud is of een diepvriesmodel onder of boven dat minder dan 7 jaar oud is. Zelfs een kleine temperatuurverandering van enkele graden is voldoende om voedsel te bederven. Deze fout kan wekenlang onopgemerkt blijven.

Veelbetekenende tekenen zijn onder meer melk die zuur wordt vóór de vervaldatum, schimmel groeit op brood en de boter wordt zacht. Sommige koelkastvriezers hebben ontdooitimers ingebouwd die u handmatig kunt instellen om de vorst en het ijs weg te ruimen. Maar als u een beter idee wilt van welke reparatiemaatregelen voor apparaten u moet nemen, lees dan verder om vijf tekenen van een stervende koelkast te begrijpen. Overweeg om een reparateur te bellen om elke koelkast jonger dan zes of acht jaar te repareren (vooral als deze onder de garantie valt).

Dus het antwoord hier is waarschijnlijk niet 'hoe lang gaan koelkastvriezers meegaan' maar 'hoe lang MOET een koelkastvriezer meegaan? ' Na 10 jaar zou ik aanraden om na te denken over een vervanger. Als u merkt dat u verschillende etenswaren vernielt die niet na de vervaldatum zijn, overweeg dan om uw koelkast te laten repareren. Dit kan niet alleen duur zijn omdat uw voedsel kan bederven, maar het kan ook betekenen dat u een hogere energierekening krijgt als uw koelkast overuren maakt om de temperatuur te handhaven. Eigenaren van Colorado Springs-apparaten die hun koopopties voor een traditionele of hightech koelkast vergelijken en contrasteren, moeten nog steeds het onderhoud van apparaten voor hun product begrijpen.

Een stille koel-vriescombinatie is nooit goed nieuws en in dit geval kan het zijn dat de compressor kapot is. Er is misschien iets achter de koelkast gevallen en trilt ertegen, of de afdichting van uw deur is mogelijk gescheurd en klapt tegen de ventilatieopening. En als de geuren NOG STEEDS niet zijn verdwenen, probeer dan een paar houtskoolbriketten in het koelvak in enkele ondiepe kommen te plaatsen.