Hebben koelkasten met franse deuren meer problemen?

Met behulp van Consumer Reports-gegevens en zijn eigen claimgegevens zegt Safeware dat Franse deureenheden vatbaarder zijn voor schade dan alle andere soorten koelkasten. Het bedrijf projecteert dat de helft van alle koelkasten met Franse deuren binnen vijf jaar na aankoop een mislukking zal ondervinden die reparatie of vervanging vereist. Naast elkaar hebben koelkasten één groot probleem: de deuren openen alleen zoals ze bedoeld waren. Dit betekent dat je de richting waarin ze openen NIET kunt veranderen.

Als je kasten aan de rechterkant hebt en geen links, jammer, zal je koelkastdeur er voor altijd in springen. Niet alleen vanwege de deuroriëntatie, maar ook omdat de koelkast vlak zit. Koelkasten met Franse deuren hebben echter een paar centimeter diepte, waardoor de deuren gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten. Voor sommige huiseigenaren is de stijl van de onderste vriezer een groot nadeel van dit type koelkast.

Als u een vriezer op de bodem van het apparaat hebt, moet u voorover buigen om toegang te krijgen tot diepvriesproducten, wat een ongemak kan zijn. Dit kan vooral frustrerend zijn als de ijsblokjesmachine van uw apparaat zich in de vriezer bevindt. Dat gezegd hebbende, sommige koelkasten met Franse deuren zijn voorzien van een waterdispenser en ijsblokjesmachine in een van de deuren van het bovenste compartiment. Koelkasten met Franse deur hebben een ruim vak voor vers voedsel aan de bovenkant, dat in tweeën wordt gedeeld door twee zij-aan-zij deuren, met een vriezer aan de onderkant.

Iedereen zou wat extra schapruimte in de koelkast kunnen gebruiken, vooral als je kinderen of huisgenoten hebt. Ook is de deuropslag in deze koelkasten smal, waardoor de gebruiker de hoofdruimte moet gebruiken voor zaken als grote drankcontainers. Deze slimme verandering biedt aanpasbare onderdelen die kunnen veranderen tussen vriezer- en koelgebruik, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Bij de standaardinstelling liepen de temperaturen warm door de hele rechterdeur - een veel voorkomende probleemplek voor Franse deurmodellen.

Koelkasten met Franse deuren zijn trendy, dus je moet verwachten dat je er meer premie voor betaalt, vooral als je iets high-end wilt. De koelkasten die ik de afgelopen weken heb getest - de GE GSE25HEMDS naast elkaar en de GE GFE26JSMSS Franse deur - zijn beide behoorlijk goede voorbeelden van wat je kunt verwachten van midrange-modellen in hun respectievelijke categorieën. Afgezien van esthetiek, is wat echt zij-aan-zij- en openslaande deuren scheidt de manier waarop ze gebruik maken van de ruimte binnenin. Om die reden is het niet meer dan normaal dat er voor- en nadelen zijn aan het bezitten van een koelkast met Franse deur.

Zoals opgemerkt, zijn deze units premium koelkasten en hebben de voordelen van een koelkast met Franse deur een premium prijs. Het moderne huis vereist moderne oplossingen voor voedselopslag, en een koelkast met Franse deur voldoet vrijwel gegarandeerd aan uw behoeften. Nieuwere apparaten zoals de koelkast met Franse deur verbruiken echter minder energie dan oudere koelkasten.