Kan een koelkast 25 jaar meegaan?

Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan.

Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. De gemiddelde levensverwachting voor een goed onderhouden koelkast ligt tussen 14 en 17 jaar, afhankelijk van model en grootte. Compacte koelkasten werken gemiddeld 14 jaar, terwijl een standaardkoelkast tot 17 jaar meegaat.

De levensverwachting van uw koelkast wordt beïnvloed door hoe goed deze wordt verzorgd en de constructie ervan. Sommige modellen gaan mogelijk slechts ongeveer 10 jaar mee, terwijl andere maximaal 19 jaar meegaan. Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert. U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden.

Hoe lang gaat een koelkast mee? Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S. Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar. De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar. Hoe u de levensduur van uw koelkast kunt verlengen Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed.

Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen. Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken. Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af. Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort.

Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen. Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt. Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten. Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen.

Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben. De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten. Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten. Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen.

Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk. Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt. Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten. Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen.

Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast. Controleer of de spoelen er zijn. Zo ja, maak ze schoon met de borstelbevestiging van je stofzuiger. Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken.

Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak. Als de jouwe heen en weer schommelt, sluit deze mogelijk niet goed, wat resulteert in een gespannen motor en waardoor condensatie kan binnendringen. Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit. Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen.

Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten. Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat. Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen vereisen goed en regelmatig onderhoud om efficiënt te kunnen werken, maar zelfs in het beste geval gaan de meeste componenten van dergelijke systemen slechts 15 tot 25 jaar mee.

Ovens gaan gemiddeld 15-20 jaar mee, warmtepompen 16 jaar en airconditioningunits 10-15 jaar. Tankloze boilers gaan meer dan 20 jaar mee, terwijl een elektrische of gasboiler een levensverwachting heeft van ongeveer 10 jaar. Thermostaten worden meestal vervangen voor het einde van hun levensduur van 35 jaar vanwege technologische verbeteringen. Spoelbakken gemaakt van gemodificeerd acryl gaan 50 jaar mee, terwijl keukenkranen ongeveer 15 jaar goed werken.

De gemiddelde levensduur van douchewanden in de badkamer is 50 jaar. Douchekoppen gaan een leven lang mee, terwijl douchedeuren ongeveer 20 jaar meegaan. Badkasten en toiletten hebben een onbeperkte levensduur, maar de componenten in de toilettank vereisen wel wat onderhoud. Whirlpool tubs zullen 20 tot 50 jaar goed functioneren, afhankelijk van het gebruik.

Garagedeuropeners zullen naar verwachting 10 tot 15 jaar meegaan en lichte inzetstukken gedurende 20 jaar. Zowel binnen- als buitenpunten kunnen 15 jaar of langer meegaan, maar huiseigenaren schilderen vaak vaker. Tennisbanen kunnen een leven lang meegaan als ze worden overschilderd; de meeste coatings gaan 12 tot 15 jaar mee. De betonnen schaal van een zwembad zal naar verwachting meer dan 25 jaar meegaan, maar de binnenpleister en tegel hebben levensverwachtingen van ongeveer 10 tot 25 jaar.

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Je kunt verwachten dat een typische nieuwe koelkast ongeveer zeven jaar meegaat.

Dit lijkt misschien alsof je goed geld weggooit, maar onthoud: hoe ouder je koelkast wordt, hoe meer reparaties kunnen kosten, hoe minder energiezuinig ze zijn om uit te voeren en hoe meer ongemak het kan worden. Als uw koelkast meer dan tien jaar oud is en voortdurend moet worden gerepareerd, is het geen slecht idee om te beginnen met sparen en te winkelen voor een nieuwe. Ik vond het interessant dat een teken dat je koelkast op weg is naar buiten, is dat de vriezer echt ijskoud wordt. De leeftijd van de koelkast - Volgens wikiHow, ingebouwde koelkasten, koelkasten die twee jaar of jonger zijn, zij-aan-zij koelkasten die vijf jaar of jonger zijn, en koelkasten met diepvriezer die zeven jaar of jonger zijn, kunnen de moeite waard zijn om te repareren.

Onthoud gewoon, of je nu een minikoelkast of een grotere koelkast met vriezer hebt, op een gegeven moment zal het blijven repareren van een verouderde koelkast je aanzienlijk meer kosten dan alleen het vervangen ervan. Het voelen van overmatige hoeveelheden warmte is echter een duidelijk teken dat er iets niet klopt in uw koelkast. De typische levensverwachting van een koelkast is 10 tot 15 jaar, en de gemiddelde koelkast met een vriezer aan de onderkant of bovenkant kan betrouwbaar ongeveer 13 jaar draaien. Hoewel er variaties zijn op garanties voor koelkasten, dekken de meeste garanties voor koelkasten alleen het eerste gebruiksjaar en dekken ze specifiek defecten in de materialen en kunnen onderdelen en arbeid omvatten.

Als u een lekkage in uw koelkast ziet die niet afkomstig is van een drankje of voedsel, kan de afvoerbuis worden gestopt en overtollig vocht naar het apparaat worden overgebracht in plaats van de afvoerbak aan de basis. De ventilatieopeningen aan de zijwanden van uw koelkast en op het dak van uw vriezer helpen bij de luchtcirculatie in de unit. In plaats van te wachten tot je koelkast onvermijdelijk kapot gaat op het meest ongelegen moment en je overgeleverd laat aan een verkoper, profiteer van een goede deal als je er een ziet. Om de waterleiding te bevestigen, koppelt u de koelkast los en sluit u de afsluitklep voor de watertoevoer in de kelder of onder een gootsteen bij de koelkast.

Als de spoelen (op de achterkant van de koelkast) echter constant, te heet zijn, draait de koelkast waarschijnlijk niet efficiënt en kan deze zonder tussenkomst erger worden. .