Kan een koelkast 25 jaar meegaan?

Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan.

Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. De gemiddelde levensverwachting voor een goed onderhouden koelkast ligt tussen 14 en 17 jaar, afhankelijk van model en grootte. Compacte koelkasten werken gemiddeld 14 jaar, terwijl een standaardkoelkast tot 17 jaar meegaat.

De levensverwachting van uw koelkast wordt beïnvloed door hoe goed deze wordt verzorgd en de constructie ervan. Sommige modellen gaan mogelijk slechts ongeveer 10 jaar mee, terwijl andere maximaal 19 jaar meegaan. Een goede koelkast kan jaren meegaan, maar op een gegeven moment beginnen alle koelkasten kapot te gaan of belastend te worden. De beslissing om uw oude koelkast al dan niet te vervangen, berust op meerdere factoren, waaronder de mate van verval, de milieu-impact en uw eigen persoonlijke behoeften.

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Je kunt verwachten dat een typische nieuwe koelkast ongeveer zeven jaar meegaat.

Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen vereisen goed en regelmatig onderhoud om efficiënt te kunnen werken, maar zelfs in het beste geval gaan de meeste componenten van dergelijke systemen slechts 15 tot 25 jaar mee. Ovens gaan gemiddeld 15-20 jaar mee, warmtepompen 16 jaar en airconditioningunits 10-15 jaar. Tankloze boilers gaan meer dan 20 jaar mee, terwijl een elektrische of gasboiler een levensverwachting heeft van ongeveer 10 jaar. Thermostaten worden meestal vervangen voor het einde van hun levensduur van 35 jaar vanwege technologische verbeteringen.

Spoelbakken gemaakt van gemodificeerd acryl gaan 50 jaar mee, terwijl keukenkranen ongeveer 15 jaar goed werken. De gemiddelde levensduur van douchewanden in de badkamer is 50 jaar. Douchekoppen gaan een leven lang mee, terwijl douchedeuren ongeveer 20 jaar meegaan. Badkasten en toiletten hebben een onbeperkte levensduur, maar de componenten in de toilettank vereisen wel wat onderhoud.

Whirlpool tubs zullen 20 tot 50 jaar goed functioneren, afhankelijk van het gebruik. Garagedeuropeners zullen naar verwachting 10 tot 15 jaar meegaan en lichte inzetstukken gedurende 20 jaar. Zowel binnen- als buitenpunten kunnen 15 jaar of langer meegaan, maar huiseigenaren schilderen vaak vaker. Tennisbanen kunnen een leven lang meegaan als ze worden overschilderd; de meeste coatings gaan 12 tot 15 jaar mee.

De betonnen schaal van een zwembad zal naar verwachting meer dan 25 jaar meegaan, maar de binnenpleister en tegel hebben levensverwachtingen van ongeveer 10 tot 25 jaar. Koelkasten zijn geen kleine uitgave, dus het kennen van hun gemiddelde levensverwachting helpt om te bepalen wanneer een reparatie kosteneffectiever is dan het kopen van een nieuwe. De enige dure onderdelen die in een koelkast moeten worden vervangen, zijn de compressor (motor) en de spoelen die het koelgas bevatten. Als u zich echter afvroeg: „Hoe lang gaan koelkasten mee? is het misschien al tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe.

Een voortdurend gezoem of gezoem kan problematisch zijn als een van beide geluiden aanhoudt lang nadat u uw koelkast opnieuw hebt aangesloten of de deuren hebt geopend. Oudere koelkasten waren eenvoudiger en vertrouwden op minder ventilatoren, relais en printplaten om de klus te klaren. Als uw koelkast of vriezer overtollige vorst lijkt op te bouwen, kan dit ook wijzen op een probleem met de interne temperatuur. Onderzoek vervolgens de huidige trends en opties voor koelkasten om een koelkast te vinden die past bij de behoeften van uw huishouden.

Ingebouwde koelkasten zijn bijvoorbeeld meestal goedkoper om te repareren, volgens Consumer Reports, maar zij-aan-zij koelkasten kunnen goede kandidaten zijn voor vervanging als ze ruim vijf jaar oud zijn. Soms is de koelkast gewoon oud, terwijl er soms een specifiek probleem is met de motor of de pakking. Ik hoor steeds alsof druppels water iets warms raken, ook mijn diepvriesknop is misschien bevroren of gesmolten of ik heb mijn koelkast pas 5 jaar gehad. De typische levensverwachting van een koelkast is 10 tot 15 jaar, en de gemiddelde koelkast met een vriezer aan de onderkant of bovenkant kan betrouwbaar ongeveer 13 jaar draaien.

.