Kunnen koelkasten 20 jaar meegaan?

De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Koelkasten kosten meestal een aardige cent.

Gelukkig hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken over het kopen van een nieuwe binnenkort. Volgens de apparaatautoriteiten van AJ Madison in Brooklyn, New York, is de gemiddelde levensduur van een koelkast 10 tot 20 jaar. Dat aantal varieert per type, maar de gemiddelde koelkast met vriesvak of naast elkaar gaat ongeveer 13 jaar mee, terwijl een enkele deureenheid tot 20 jaar meegaat. En als u uw keukenapparatuur wilt vervangen, lees dan verder over De beste plaatsen om besparingen op keukenapparatuur te scoren.

Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen vereisen goed en regelmatig onderhoud om efficiënt te kunnen werken, maar zelfs in het beste geval gaan de meeste componenten van dergelijke systemen slechts 15 tot 25 jaar mee. Ovens gaan gemiddeld 15-20 jaar mee, warmtepompen 16 jaar en airconditioningunits 10-15 jaar. Tankloze boilers gaan meer dan 20 jaar mee, terwijl een elektrische of gasboiler een levensverwachting heeft van ongeveer 10 jaar. Thermostaten worden meestal vervangen voor het einde van hun levensduur van 35 jaar vanwege technologische verbeteringen.

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Een goede koelkast kan jaren meegaan, maar op een gegeven moment beginnen alle koelkasten kapot te gaan of belastend te worden.

De beslissing om uw oude koelkast al dan niet te vervangen, berust op meerdere factoren, waaronder de mate van verval, de milieu-impact en uw eigen persoonlijke behoeften. De gemiddelde levensverwachting voor een goed onderhouden koelkast ligt tussen 14 en 17 jaar, afhankelijk van model en grootte. Compacte koelkasten werken gemiddeld 14 jaar, terwijl een standaardkoelkast tot 17 jaar meegaat. De levensverwachting van uw koelkast wordt beïnvloed door hoe goed deze wordt verzorgd en de constructie ervan.

Sommige modellen gaan mogelijk slechts ongeveer 10 jaar mee, terwijl andere maximaal 19 jaar meegaan. Oudere koelkasten waren eenvoudiger en vertrouwden op minder ventilatoren, relais en printplaten om de klus te klaren. Ingebouwde koelkasten zijn bijvoorbeeld meestal goedkoper om te repareren, volgens Consumer Reports, maar zij-aan-zij koelkasten kunnen goede kandidaten zijn voor vervanging als ze ruim vijf jaar oud zijn. Omdat het moeilijk is om te weten of het model dat u koopt een goede koelkast is die foutvrij is, is het belangrijk om die garantie bij de hand te houden als er iets gebeurt.

Wanneer een of meer van hen niet meer werken, kan dit leiden tot condensvorming aan de buitenkant van de koelkast. Zoek naar koelkasten met het energy star-label, zodat u weet dat ze efficiënt zijn en het werk goed zullen doen. Laten we eens kijken naar negen van de meest voor de hand liggende tekenen dat u in de nabije toekomst mogelijk een nieuwe koelkast nodig heeft. Als de koelkast in ingebouwde kasten is geïnstalleerd in plaats van vrij tegen een muur te staan, is het vooral belangrijk om deze op de juiste manier te installeren.

Een voortdurend gezoem of gezoem kan problematisch zijn als een van beide geluiden aanhoudt lang nadat u uw koelkast opnieuw hebt aangesloten of de deuren hebt geopend. Een koelkast is een systeem van ongeveer vijf verschillende componenten, die allemaal samenwerken om de gewenste temperatuur in de koelcompartimenten te handhaven. Als u uiteindelijk niet kunt beslissen of u uw koelkast nog een paar jaar langer moet blijven repareren of een nieuwe moet kopen, raadpleeg dan een gerenommeerde en betrouwbare technicus. Als u zich echter afvroeg: „Hoe lang gaan koelkasten mee? is het misschien al tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe.

.