Hoe lang gaan koelkasten met franse deuren mee?

De typische levensverwachting van een koelkast is 10 tot 15 jaar, en de gemiddelde koelkast met een vriezer aan de onderkant of bovenkant kan betrouwbaar ongeveer 13 jaar draaien. Er gaat iets anders mis lang voordat de openslaande deuren problemen beginnen te krijgen. U hoeft geen zegels te vervangen met dat tijdsbestek. De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan.

Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren.

Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee. Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen.

Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert. U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden. Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S.

Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar. De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar. Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed. Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen.

Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken. Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af. Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort. Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen.

Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt. Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten. Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen. Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben.

De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten. Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten. Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen. Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk.

Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt. Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten. Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen. Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast.

Controleer of de spoelen er zijn. Zo ja, maak ze schoon met de borstelbevestiging van je stofzuiger. Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken. Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak.

Als de jouwe heen en weer schommelt, sluit deze mogelijk niet goed, wat resulteert in een gespannen motor en waardoor condensatie kan binnendringen. Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit. Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen. Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen.

Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten. Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat. De gemiddelde levensverwachting voor een goed onderhouden koelkast ligt tussen 14 en 17 jaar, afhankelijk van model en grootte. Compacte koelkasten werken gemiddeld 14 jaar, terwijl een standaardkoelkast tot 17 jaar meegaat.

De levensverwachting van uw koelkast wordt beïnvloed door hoe goed deze wordt verzorgd en de constructie ervan. Sommige modellen gaan mogelijk slechts ongeveer 10 jaar mee, terwijl andere maximaal 19 jaar meegaan. Een koelkast kan tot 20 jaar meegaan. Het kan meer kosten om uw apparaat te repareren dat ouder is.

Hetzelfde advies dat u geeft voor huishoudelijke koelkasten en diepvriezers, geldt ook voor commerciële koelkasten. Het lijkt misschien alsof koelkasten voor onbepaalde tijd werken, maar hoewel de meeste een langere levensduur hebben dan andere apparaten, zal uw koelkast niet eeuwig meegaan. Leeg en reinig je hele koelkast minstens één keer per maand en controleer regelmatig de interne temperatuur. Een koelkast is een systeem van ongeveer vijf verschillende componenten, die allemaal samenwerken om de gewenste temperatuur in de koelcompartimenten te handhaven.

Het bedrijf projecteert dat de helft van alle koelkasten met Franse deuren binnen vijf jaar na aankoop een storing zal ondervinden die reparatie of vervanging vereist. Oudere koelkasten waren eenvoudiger en vertrouwden op minder ventilatoren, relais en printplaten om de klus te klaren. Mijn koelkast gaat schijnbaar slecht en ik vroeg me gewoon af of ik er iets voor kon zonder een nieuwe te kopen. Safeware, dat bescherming biedt voor vaatwassers, koelkasten, wasmachines en meer, zegt dat consumenten steeds vaker storingen van koelkasten met Franse deuren melden ruim voor het einde van hun verwachte levensduur.

Als u dit opmerkt, moet u onmiddellijk de rubberen afdichting rond de deur analyseren om te zien of er waterdruppels of tekenen van meeldauw of schimmel zijn. De volledige grafiek bevat aanbevolen koeltijden en tijd die voedsel in de vriezer moet doorbrengen. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services publiceert een tabel voor voedselopslag met suggesties voor hoe lang u bepaalde voedingsmiddelen in uw koelkast moet bewaren. Het is niet ongewoon om een warmere temperatuurverandering te voelen wanneer u uw hand achter in uw koelkast legt.

Met behulp van Consumer Reports-gegevens en zijn eigen claimgegevens zegt Safeware dat Franse deureenheden vatbaarder zijn voor schade dan alle andere soorten koelkasten. Als apparaatmonteur kan ik instaan dat het moeilijk kan zijn om kapotte openslaande deuren op koelkasten te vervangen, en soms is het goedkoper om gewoon een gebruikte koelkast te krijgen in plaats van een nieuwe deur te bestellen. .