Kan een koelkast 20 jaar meegaan?

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan.

Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen. Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee.

Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. Een goede koelkast kan jaren meegaan, maar op een gegeven moment beginnen alle koelkasten kapot te gaan of belastend te worden. De beslissing om uw oude koelkast al dan niet te vervangen, berust op meerdere factoren, waaronder de mate van verval, de milieu-impact en uw eigen persoonlijke behoeften.

Heeft u al een paar jaar uw koelkast in uw bezit? Weet je niet zeker hoeveel langer je kunt verwachten dat het meegaat? Leer de typische levensduur van de koelkast, zodat u vooruit kunt plannen wanneer de tijd voor het vervangen van het apparaat nadert. U kunt zelfs tips gebruiken om uw koelkast zo lang mogelijk efficiënt te onderhouden. Volgens het 23e jaarlijkse portret van de VS, S. Apparaatindustrie, standaard koelkasten gaan meestal tussen 10 en 18 jaar mee, met een gemiddelde levensverwachting van 14 jaar.

De levensduur van de compacte koelkast is nog korter, variërend van 4 tot 12 jaar met een gemiddelde levensverwachting van 8 jaar. Zoals u kunt zien, is de potentiële levensduur van de koelkast vrij breed. Hoe langer je de jouwe laat duren, hoe langer je het betalen kunt uitstellen om het te vervangen. Volg deze onderhoudstips voor de koelkast om uw apparaat te helpen de hoge levensduur te bereiken.

Een losse of gescheurde pakking (of een aangekoekt met smurrie) sluit niet goed af. Dit verspilt energie en zorgt ervoor dat de koelkast harder werkt, waardoor de levensduur wordt verkort. Maak er een gewoonte van om de pakking twee keer per jaar met warm water te reinigen om eventuele resten te verwijderen. Controleer vervolgens de verzegeling op scheuren en vervang deze als u er een vindt.

Probeer ook de deur op een dollarbiljet te sluiten. Als het gemakkelijk rondschuift of eruit valt, sluit de deur niet goed af en moet u de pakking vervangen. Koelkasten werken het beste als ze aan alle kanten een luchtstroom hebben. De uitzonderingen hierop zijn koelkasten zonder speling en aan de voorkant geventileerde koelkasten.

Tenzij uw koelkast als zodanig is geëtiketteerd, plaats geen grote, zware voorwerpen direct op de koelkast en zorg ervoor dat aangrenzende werkbladen en kasten een centimeter vrije ruimte laten. Een goede luchtcirculatie kan onnodige storingen voorkomen. Condensorspoelen gevuld met koelmiddel maken koeling mogelijk. Wanneer de spoelen echter worden aangekoekt met stof en vuil, werken ze niet efficiënt.

Dit verhoogt uw energierekening en kan de koelkastcompressor sneller verslijten. Om de spoelen schoon te maken, moet u eerst de koelkast loskoppelen. Verwijder vervolgens het rooster van de onderkant van de koelkast. Controleer of de spoelen er zijn.

. Als u de spoelen niet ziet, bevinden ze zich aan de achterkant van de koelkast en moet u het apparaat van de muur wegtrekken om toegang te krijgen tot de spoelen en deze schoon te maken. Koelkasten zijn kieskeurig en zitten graag precies vlak. Als de jouwe heen en weer schommelt, sluit deze mogelijk niet goed, wat resulteert in een gespannen motor en waardoor condensatie kan binnendringen.

Plaats een waterpas op de koelkast om te zien of deze plat zit. Probeer het heen en weer te schommelen om te zien of je het uit balans kunt halen. Als dat zo is, is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Koelkastfabrikanten weten dat keukenvloeren niet altijd perfect zijn, dus de meeste koelkasten worden geleverd met verstelbare poten.

Als u merkt dat uw apparaat scheef zit, draait u aan de verstelbare voetjes totdat de koelkast veilig en perfect waterpas staat. Hoewel de meeste bedrijven minstens een jaar garantie bieden, is het natuurlijk een gegeven dat uw nieuwe apparaat deze belofte enige tijd zal overleven. Beroepsverenigingen en fabrikanten zelf zeggen allemaal dat een koelkast minstens 10 jaar meegaat. De leeftijd van de koelkast - Volgens wikiHow, ingebouwde koelkasten, koelkasten die twee jaar of jonger zijn, zij-aan-zij koelkasten die vijf jaar of jonger zijn, en koelkasten met diepvriezer die zeven jaar of jonger zijn, kunnen de moeite waard zijn om te repareren.

De ventilatieopeningen aan de zijwanden van uw koelkast en op het dak van uw vriezer helpen bij de luchtcirculatie in de unit. Maar hoe weet je of je koelkastproblemen kleine problemen zijn of tekenen van dreigende ondergang? Hieronder schetsen we enkele van de meest voorkomende tekenen dat een koelkast op zijn laatste poten staat, plus handige tips om te vertellen wanneer het tijd is om te vervangen vs. Koelkasten mogen niet op de stoeprand worden gezet met de rest van uw afval op de vuilnisdag, omdat ze recyclebare componenten bevatten en chemicaliën die het milieu kunnen schaden. Houd rekening met alles wanneer u nadenkt over hoe lang uw koelkast meegaat, inclusief het economische aspect.

Als de problemen cosmetische of eenvoudige oplossingen zijn die u zelf kunt oplossen, moet u absoluut proberen uw koelkast te repareren. We leggen uit wat voor soort levensduur je van je koelkast kunt verwachten en hoe je de tekenen kunt herkennen dat het tijd is om een nieuwe te kopen. Door jezelf af te vragen hoeveel langer je uit je bestaande koelkast zou kunnen komen, kun je afwegen of je even moet wachten, of het doorgeven aan iemand anders terwijl het nog een paar jaar over is, zodat je kunt upgraden. Wanneer u overweegt een garantie te upgraden, bedenk dan hoeveel de garantie gaat kosten versus de kosten van die koelkast.

Aan de andere kant, als uw koelkast volledig stil is, kan dit betekenen dat de motor niet genoeg draait - en misschien moet u een professional vragen om het probleem te onderzoeken. .