Kan een koelkast 30 jaar meegaan?

Een koelkast kan overal van 10 tot 20 jaar meegaan. Hoe ouder uw apparaat is, hoe meer het kan kosten om het te repareren. Uiteindelijk zullen de kosten van reparaties opwegen tegen de kosten van een vervanging. Condensorspoelen, de metalen buizen aan de buitenkant van de koelkast aan de onderkant of achter uw koelkast, helpen verdampt koelmiddel uit de compressor van het apparaat vloeibaar te maken om hete lucht van binnenuit de koelkast naar de keuken te laten ontsnappen.

Stof en vuil dat in deze spoelen is opgesloten, voorkomen het efficiënt ontsnappen van warmte, waardoor uw koelkast constant aan en uit kan fietsen en uiteindelijk niet meer volledig werkt. Plaats de aftapplug op de achterwand van het hoofdvak van de koelkast en verplaats eventueel voedsel dat het blokkeert tijdelijk naar een andere plank of uit de koelkast. Vul vervolgens een kalkoenbaster of een vleesinjector (een spuit die wordt gebruikt om het vlees met smaakstoffen te infuseren) met een 50-50 oplossing van bleekmiddel en warm water en spoel de plug weg (het kan verschillende toepassingen vereisen). Als je klaar bent, gooi je de vuile vloeistof weg die zich in de afvoerbak aan de onderkant van de koelkast heeft gevestigd.

Een koelkast is een essentieel onderdeel geworden van een modern huis en zonder een functionerende koelkast kan het buitengewoon moeilijk zijn om thuis voedsel goed te bereiden en op te slaan. Hoewel we hierboven details hebben gedeeld over het onderhouden en oplossen van problemen met koelkasten, volgen hier enkele antwoorden op populaire vragen over de levensduur van de koelkast. Koelkasten kunnen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan, maar de levensduur van elke koelkast hangt af van het exacte model en hoe deze is onderhouden. Een typische koelkast heeft volgens Sears Home Services een levensduur van ongeveer 10 tot 13 jaar.

Een Sub-Zero zou volgens Jeff Sweet, manager productmarketing voor Sub-Zero, Wolf en Cove, 20 jaar of meer moeten duren. En blijkbaar was mijn koelkast van bijna middelbare leeftijd niet uniek. Schattingen variëren in termen van hoe lang koelkasten meegaan; sommige bronnen zeggen 10 jaar, terwijl anderen zeggen dat ze maar liefst 25 jaar duren. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie gaan koelkasten ongeveer 12 jaar mee.

Op dat moment is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Als uw koelkast niet energiezuinig is, kunt u natuurlijk overwegen deze te vervangen voordat hij niet meer werkt. De meeste koelkasten zijn ontworpen om tussen de 10 en 20 jaar mee te gaan. Als je een van de andere problemen op deze lijst hebt en de koelkast meer dan tien jaar oud is, bespaar je op de lange termijn waarschijnlijk meer geld door hem simpelweg te vervangen.

Anders zou je geld kunnen zinken in reparaties voor een koelkast die al op weg is. Een goede koelkast kan jaren meegaan, maar op een gegeven moment beginnen alle koelkasten kapot te gaan of belastend te worden. De beslissing om uw oude koelkast al dan niet te vervangen, berust op meerdere factoren, waaronder de mate van verval, de milieu-impact en uw eigen persoonlijke behoeften. Hoewel er variaties zijn op garanties voor koelkasten, dekken de meeste garanties voor koelkasten alleen het eerste gebruiksjaar en dekken ze specifiek defecten in de materialen en kunnen onderdelen en arbeid omvatten.

Om de waterleiding te bevestigen, koppelt u de koelkast los en sluit u de afsluitklep voor de watertoevoer in de kelder of onder een gootsteen bij de koelkast. Kosten van een nieuwe koelkast - Vraag eerst een offerte of twee aan van een professional met betrekking tot de mogelijke reparaties aan uw koelkast. Als uw koelkast slijp- of schraapgeluiden maakt, kan de ventilator die de condensorspoelen afkoelt de schuld zijn. Ik vroeg Dave of er, net als andere apparaten, een soort geplande veroudering was voor koelkasten en of mensen met nieuwere koelkasten ze daadwerkelijk laten repareren.

Als de koelkast tussen de acht en 15 jaar oud is, moet u rekening houden met andere factoren, zoals het type koelkast en de milieuefficiëntie. Wanneer u overweegt een garantie te upgraden, bedenk dan hoeveel de garantie gaat kosten versus de kosten van die koelkast. Als het een probleem is met een verzegeld systeemprobleem, kijkt u misschien naar een reparatie die de helft van de kosten van een nieuwe koelkast is. Als je blijft merken dat voedsel bederft voordat de afgedrukte vervaldatum is, kan de koelkast waarschijnlijk niet koud genoeg interne temperatuur handhaven.

De leeftijd van de koelkast - Volgens wikiHow, ingebouwde koelkasten, koelkasten die twee jaar of jonger zijn, zij-aan-zij koelkasten die vijf jaar of jonger zijn, en koelkasten met diepvriezer die zeven jaar of jonger zijn, kunnen de moeite waard zijn om te repareren. Als u een plas water op de vloer onder de koelkast ziet, kan de watertoevoerleiding naar de ijsblokjesmachine of waterdispenser in gevaar komen. Los kleine koelkaststoringen op om te voorkomen dat ze in ernstigere problemen terechtkomen. .