Wat gebeurt er als de koelkastcompressor uitvalt?

Als de compressor in uw koelkast verslijt, zal deze waarschijnlijk vaker fietsen, of merkt u problemen zoals voedselbederf op. Een slechte koelkastcompressor leidt tot hogere elektriciteitsrekeningen. Omdat het langzaam verslijt, duurt het langer om te werken en houdt de koelkast koel. Bijna iedereen is bekend met het geluid van een koelkast die aan en uit gaat.

Dit klinkt misschien als een zwak gezoem en je merkt het misschien niet eens meer omdat je er zo aan gewend bent. Als u het niet hoort, kan het zijn dat uw compressor niet goed werkt of kapot is. Let een half uur op. Als je het niet hoort, is er een probleem.

Wat zijn de tekenen van een slechte koelkastcompressor? Hier is waar je naar moet kijken, luisteren of ruiken. De meeste mensen weten hoe een functionele koelkast klinkt, er is een zwak zoemend geluid dat met tussenpozen komt en gaat. Uw koelkastcompressor is verantwoordelijk voor dat zoemende geluid. Dus als het geluid voorgoed stopt, of als het geluid van zwak naar een constant of zeer hard zoemend geluid gaat dat niet wordt uitgeschakeld, kan dit een teken zijn dat de compressor kapot is of niet goed werkt.

Als de compressor goed werkt maar de items in de koelkast niet kan koelen, bestaat de kans dat de condensator versleten is en problemen met de koelkastcompressor veroorzaakt. Dit is een van de aanwijzingen voor slechte symptomen van koelkastcompressoren en ik voel de behoefte om iemand te bellen die dit probleem kan oplossen. De koelkast houdt items koud zolang de compressor draait en de compressor goed werkt met de ondersteuning van de condensator. Wanneer een koelkastcompressor normaal werkt, mag deze slechts een beetje warm aanvoelen, ongeveer 45-60 graden Celcius.

In het geval van gewone huishoudelijke koelkasten vinden eigenaren het echter mogelijk om in plaats daarvan te upgraden naar een nieuwer koelkastmodel. Dit zachte zoemen moet komen en gaan als de compressor wordt ingeschakeld om de koelkast te koelen en stopt wanneer deze een bepaalde temperatuur bereikt. De compressor is een van de belangrijkste componenten van een koelkast, dus als deze uitvalt, functioneert de koelkast niet zoals het hoort en zal uw eten bederven. Als u de thermostaat van uw koelkast afstelt voor meer koude lucht, wordt uw koelkastcompressor ingeschakeld, waardoor het koelmiddel door de koelventilatoren beweegt.

Een koelkastcompressor in deze toestand kan niet worden gerepareerd, dus het kan zijn dat u hem volledig moet vervangen. De waarheid is dat veel eigenaren van onroerend goed duizenden dollars hebben betaald voor nieuwe apparaten, of geld hebben verspild aan het vervangen van een compressor, terwijl dat helemaal niet het probleem was. Dus, wat zijn de tekenen van een slechte koelkastcompressor? Nou, er zijn enkele duidelijke symptomen en je kunt actie ondernemen door die tekenen te observeren. Tenzij je het hebt gekregen van een slecht presterend koelkastmerk, zou de compressor minstens 10 jaar goed moeten functioneren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een compressor bedoeld om koelmiddel samen te persen, dat circuleert en de koelkast afkoelt. Het resetten van uw koelkastcompressor is een handige optie voor iedereen die zijn machine wil ontdooien of de temperatuur wil aanpassen. Voordat ik aan al deze dingen denk, is de allereerste gedachte die in me opkomt om na te denken over wat ervoor zorgt dat een koelkastcompressor defect raakt, beide compressor is volledig versleten of niet.